Poslankyně ANO měla v kanceláři odposlech, našla ho policie

Řada politiků a vysoce postavených úředníků o tom mluví, někteří z nich mají kvůli obavě z odposlouchávání ve svých kancelářích i rušičky. Jen málokomu se ale „poštěstí“ najít ve své kanceláři štěnici. Právě to se nedávno stalo poslankyni a starostce městské části Moravská Ostrava a Přívoz Zuzaně Ožanové (ANO). Zdroj: Deník N

Na štěnici Ožanovou upozornila sama policie, která na informaci narazila při vyšetřování jiných případů. Odposlouchávací zařízení nakonec policejní technici našli v její kanceláři na radnici městské části Moravská Ostrava a Přívoz.

Vyjádření Zuzany Ožanové:

V minulém týdnu jsem obdržela jako poškozená usnesení o odložení trestní věci vyhotovené dne 13.8.2021.
V únoru letošního roku policie získala poznatek, že v mé kanceláři starostky městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz má být umístěno skryté zařízení k odposlechu. Policie mne kontaktovala a vyslechla. Počátkem dubna provedla policie technickou kontrolu kanceláře a nalezla na kancelářské skříni záznamové zařízení. Zařízení bylo na skříni skryto horní římsou a nebylo vidět. Policie po nálezu zahájila úkony v trestním řízení a věc šetřila.
Nepřeji ani svému nepříteli něco takového zažít. Nevím, jak dlouho to trvalo. Mohlo se tak dít i roky. Jako každý člověk nemluvím pouze o své práci, ale také o pocitech, rodinných záležitostech a zdraví. Někdo nejenže narušil mé soukromí, ale také ve mně vyvolal podezřívavost vůči všem kolegům. Díváte se od jejích tváří a přemýšlíte, zda to nemohl být právě on. Nemohla jsem se nikomu svěřit, jelikož jsem podepsala mlčenlivost. Úzkost ze sledování střídal vztek.
Samozřejmě, že mám TIP. Musel to být někdo z úřadu, kdo si po nějaké době musel přijít vyzvednout zařízení, aby se dostal k datům. Domnívám se, že se tento nechutný atak stal v souvislosti s výkonem funkce starostky. Policisté nezjistili, kdo to byl. Nemám svůj TIP podložen důkazy, proto jej nezveřejním, abych se nedopustila pomluvy.
Přeji nejen politikům ale také všem lidem, aby nemuseli sdílet mou zkušenost.

 

6. 9. 2021