Zastupitelé za hnutí ANO městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz

1.
Petr Veselka

59 let, starosta, Moravská Ostrava

Komunálním politikem jsem již dvě volební období. A mé motto při první kampani bylo: „Obvod Moravská Ostrava a Přívoz je velmi dobré místo pro život.“ Za tím si stále stojím a budu se ze všech sil snažit, aby tomu tak bylo i nadále. Jsem váš soused. Hrdý obyvatel našeho obvodu. Jsem tady pro všechny. MOaP!!!

Letos mi bylo 59 let. V Ostravě žiji s výjimkou pár let celý život. Od roku 1992 jsem obyvatelem našeho obvodu, bydlím na Šalamouně. Mám tři děti. Většinu svého profesního života jsem se věnoval lesnictví. Posledních 15let chemické a mechanické ochraně lesa. V politice se angažuji již od roku 2011. Jsem zakládajícím členem hnutí ANO v Ostravě, v našem obvodu jsem vybudoval místní organizaci. Po načerpání prvních politických zkušeností jsem se poprvé zúčastnil komunálních voleb v roce 2014. Stal jsem se členem městského i obvodního zastupitelstva a předsedou klubů zastupitelů za hnutí ANO.  V dalších komunálních volbách v roce 2018 jsem opět dostal od občanů důvěru a pokračoval tak v práci městského zastupitele a v obvodu Moravská Ostrava a Přívoz se stal radním.  Když se předchozí starostka paní Ing. Ožanová stala poslankyní, splnila svůj slib týkající se kumulace funkcí a odstoupila. Tak po pečlivém zvážení i po diskusích s kolegy jsem přijal výzvu a nastoupil do funkce starosty po ní.  Jsem ostravským patriotem. Mám to tady moc rád. Tolik zeleně, všude poměrně blízko, jedineční lidé. Opravdu jsem v Ostravě moc spokojen a nechystám žádnou změnu. Za dobu současné koalice v obvodu Moravská Ostrava a Přívoz se udělal obrovský kus práce a já jsem rád, že můžu být nápomocen a součástí rozkvětu našeho obvodu. Taky jsem rád, že se můžu s důvěrou opřít o práci úředníků na městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Bez nich by to nešlo. Jsem také nadšen z masivních investic města do našeho obvodu. Pokud se vše podaří, jak má a v co doufám tak bude náš obvod obohacen o mnohé nádherné stavby.  

2.
Mgr. Alena Pataky

62 let, místostarostka, Moravská Ostrava

Nepocházím z Ostravy, ale žiji zde již 44 let a toto krásné město mi přirostlo k srdci, a především jeho centrum, kde bydlím i pracuji. Vnímám celou bytostí přerod Ostravy z těžce průmyslového města na město nových technologií, vzdělanosti a kultury.

Tři volební období jsem členkou komisí, především sociálních, protože v oblasti sociální problematiky jsem působila více než 20 let, dvě volební období jsem zastupitelkou v obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a v končícím volebním období jsem místostarostkou, která má v gesci sociální oblast, školství, kulturu, sport a volnočasové aktivity.

I nadále chci pro náš obvod pracovat, řešit jeho bolístky, radovat se z úspěchů a tvořit prostor pro vzdělanost, sociální klid a kulturní vyžití, aby platilo, že v „centru se dobře žije“.

3.
Mgr. Petr Kuś

34 let, právník, radní městského obvodu, Moravská Ostrava

Jmenuji se Petr Kuś, před 34 lety jsem se narodil tady u nás v Ostravě. Žiji tady prakticky celý život a jsem ostravským patriotem. Vystudoval jsem Matiční gymnázium a poté právnickou fakultu. Již v době studií jsem pracoval v oboru organizace eventů, a následně v realitní kanceláři. Po absolvování vysoké školy jsem se začal věnovat právu v energetice u Energetického regulačního úřadu, kde se podílím na druhoinstančním rozhodování a zastupuji stát před soudy.

 Před čtyřmi lety jsem byl poprvé jako nejmladší zvolen do zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a do Rady městského obvodu. V rámci výkonu funkce pracuji také v kontrolním výboru a v bytové komisi.

V budoucnu bych se nejraději i nadále věnoval rozvoji našeho obvodu, zejména investicím a správě bytového fondu a infrastruktury.

4.
Ing. Zuzana Ožanová

51 let, poslankyně, Moravská Ostrava

 

Moje moto: „Politika je služba.“

 Vystudovala jsem v Ostravě konstrukční obor na strojní fakultě VŠB. Profesně jsem se zabývala dopravou, a to především její bezpečností. V komunální politice nejsem nováčkem. V letech 1990 až 2002 jsem byla radní i místostarostkou našeho městského obvodu. Posléze jsem se opět začala zajímat o to, zda mohu něco udělat pro obvod, v němž žiji a v němž se cítím dobře. V roce 2018 jsem byla zvolena starostkou, avšak této pozice jsem se vzdala loni, neboť jsem slíbila, že v případě obhájení poslaneckého mandátu tak učiním. Nadále bych chtěla pracovat pro obvod v němž bydlím přes 40 let. Čím více poznávám jiná města, tím více vím, kde chci žít. Chci žít v Ostravě. Ostrava je dobré místo pro život.

 Nemám zapotřebí slibovat nesplnitelné, či se chlubit práci jiných, jak se na naší ostravské poltické scéně děje. Já mohu slíbit jedno – budu nadále pracovat se stejným zaujetím a zápalem jako doposud.

5.
Bc. Zuzana Němečková

36 let, zdravotní sestra, OSVČ, Moravská Ostrava

  • V Ostravě žiji dvanáctým rokem a přirostla mi k srdci. Pro svou rodinu i pro všechny ostatní chci posouvat centrum k lepšímu.
  • Všeobecná zdravotní sestra se specializací audiologie
  • Bakalářský titul v oboru Management a podnikání
  • Certifikovaný spánkový technik
  • Věnuje se problematice zdravotnictví, sociální oblasti a školství
  • Předsedkyně Komise sociální, členka Komise školství, sportu a volnočasových aktivit MOaP
6.
Ing. Jaroslav Ambrož

32 let, administrativní pracovník, Moravská Ostrava

Moravská Ostrava a Přívoz je mým domovem již 7 let. Miluji, co vše nabízí a rád zde žiji, od léta již jako ženatý muž plánující rodinu a pracující na své kariéře. A proto zde chci žít i dál. Vystudoval jsem obor Eurospráva na VŠB-TU Ostrava. Práce v logistice, vedení projektu na středních školách, vedení mládežnické organizace na krajské úrovni, výuka angličtiny, práce v komisích obvodu a města a mé koníčky jako zahraniční dění a sport mě rozvíjí k tomu, abych byl pracovitým veřejným zástupcem občanů našeho obvodu. Kdybych potenciálu obvodu nevěřil, už se odstěhuji. A vím, že sám na vše nepřijdu a sám vše nezvládnu, proto jsem rád za nápady a zpětnou vazbu, ať se nám tu může žít ještě lépe."

7.
Soňa Suchá

59 let, asistentka, Moravská Ostrava

V obvodě Moravská Ostrava a Přívoz žiji i pracuji. Jsem zastupitelkou městské obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, členkou bytové a sociální komise. Podporuji přímé setkávání občanů obvodu s vedením radnice, pravidelné besedy, kulturní a společenské akce. Je důležité slyšet názory, trápení i nápady občanů našeho obvodu

8.
Mgr. Jan Tabášek

28 let, vedoucí marketingu, Moravská Ostrava

“Jsem MOaPák, centrumák, prostě od narození hrdý obyvatel obvodu MOaP.

Centrum je pro mě vstupní branou do třetího největšího města, které rozkvétá, je cool a využívá svůj potenciál. Ve své práci se podílím na rozvoji míst a budování jejich image. A přesně to chci podpořit v našem obvodě. MOaP, otevřený pro další volnočasová místa, pro pejskaře a jejich čtyřnohé kamarády, směřující k větší udržitelnosti.”

9.
Jiří Till

32 let, vedoucí odboru, Moravská Ostrava

V Ostravě jsem se narodil, studoval a teď pro ni již několik let pracuji jako vedoucí úředník. Tyto zkušenosti a náhled na to, jak město opravdu funguje a do toho, co se dá ještě zlepšit, chci využít v práci pro náš obvod coby zastupitel. Chci, aby se tu žilo ještě lépe. A to pro mě znamená dvě věci – mít kde kvalitně trávit volný čas a cítit se zde bezpečně. O to se chci v následujících letech zasadit a zlepšit tak místo, kde žijeme.

10.
Markéta Body

39 let, sociální pracovník, Moravská Ostrava

Přes 20 let žiji a pracuji v samotném centru Ostravy. Většinu pracovního života trávím jako sociální pracovnice pro osoby se sluchovým postižením. Vystudovala jsem obor sociální práce, sociální pedagogiku a získala profesionální certifikaci krizové intervence a psychosociálním výcviku. Současně pracuji také jako člen komise sociální a komise pro obnovu Přívozu. Sociální oblasti se budu i nadále zabývat v příštím volebním období. Chci naše město ještě více otevřít lidem s hendikepem.

11.
Vladimír Redl

60 let, revizní technik, Přívoz

12.
Jaroslav Trnovec

42 let, vedoucí pracovník, Moravská Ostrava

   
   
   
31. 1. 2026