Ostravský informační servis v našem obvodu v novém

Pobočky Ostravského informačního servisu (OIS) zkrásní a budou nabízet komfortnější služby. Zčásti díky přátelštějšímu prostředí, zčásti díky moderní informační technice. První vlaštovkou bude pobočka Elektra, kterou 16. prosince představili primátor Tomáš Macura a jednatel OIS Jan Šumbera. Veřejnosti začne sloužit 9. ledna 2017.

K celkové modernizaci pobočky Elektra byla využita doba rekonstrukce Nádražní ulice. Práce začaly v říjnu a stály 2050 tisíc korun bez DPH. Hrazeny jsou z rozpočtu města. Co všechno se za tu dobu změnilo? Jak informoval jednatel Šumbera, původní tu zůstaly vlastně jen výlohy. Nově bylo nainstalováno podlahové topení, které bude příjemnější pro zákazníky a přinese i úsporu nákladů. Změnilo se místo pro informační pracovníky – pobočka bude mít po rekonstrukci větší prostor pro prezentaci zboží. Velký prostor bude věnován prezentaci na velkoplošných obrazovkách, na kterých bude operativně měněn obsah. Toto řešení přinese současně úsporu papíru.
Kromě dvou nových samoobslužných informačních míst bude v pobočce zkušební kabinka, kde si budou moci zákazníci vyzkoušet oblečení z nabízeného sortimentu. I ten bude obměněn. Ve spolupráci s místními výrobci byla vyvinuta například nová kolekce oblečení Industrial, která se odvolává k průmyslové historii Ostravy, nová značka kávy Chuť Ostravy i nový bylinný čaj, který odkazuje na blízké Beskydy. Modernizací prošlo přirozeně i zázemí pro zaměstnance – to, co se nezměnilo, tak zůstává pouze počet zaměstnanců (čtyři) a jejich chuť sloužit občanům a hostům našeho města.
Moderní koncept informačního centra, který má sjednotit pobočky do jednoho stylu, by se mohl už v příštím roce realizovat v pobočce na nádraží ve Svinově, další na řadu by měla přijít pobočka OIS na Hlavním nádraží v Přívoze.

Zdroj: ostrava.cz.Foto: J. Zerzoň
16. 12. 2016